Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور، سیدجواد حسینی در جلسه معاونان و کارشناسان سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور افزود: در نظام برنامه ریزی از دو جهت باید به موضوع نگاه کنیم؛ اول از منظر تکنیکی و دوم از منظر محتوا، از منظر تکنیک برنامه ریزی چند مساله مهم باید مورد نظر مدیران، معاونان و روسای ادارات استانها قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: در مرحله اول در برنامه ریزی توجه و تمرکز بر اسناد فرادستی به ویژه سند تحول بنیادین و سیاست های تحولی مقام معظم رهبری باید مورد توجه قرار گیرد و تمامی بخش‌های برنامه یعنی چشم انداز اهداف کلان و خرد سیاست ها و استراتژی ها و برنامه ها و فعالیت ها برآن مبنا تدوین و تنظیم شود. در مرحله بعدی ۱۰ سیاست اجرایی، استراتژی های سازمان را تشکیل می دهند که در بخش محتوایی این استراتژی ها را تشریح خواهم کرد. ما باید از یک سو نیاز سنجی های کارشناسان استانها و معاونان و صاحبنظران و از دیگر سو این استراتژی ها در نظام برنامه ریزی را لحاظ کنیم.

رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی خاطرنشان کرد: نکته سوم این است که نظام برنامه ریزی بر سه رکن استوار است، شناخت وضع مسبوق و موجود، ترسیم وضع مطلوب و مدل اجرایی برای حرکت از سمت وضع موجود به سوی وضع مطلوب، تولید برنامه باید این سه رکن اساسی برنامه ریزی را در خود داشته باشد. در غیر این صورت برنامه نامطلوب، غیر واقعی یا آرمانی و از سویی مبتنی بر واقعیات و نیازها تنظیم نمی شود. در این صورت شوق کافی برای حرکت ایجاد نمی کند و مدل اجرایی نامناسبی را موجب می شود تا اهداف برنامه و مسیر حرکت تحقق مطلوب نیابد.

حسینی چهارمین محور را نظام ارزیابی و بهبود عملکرد در برنامه ریزی دانست و گفت: هر برنامه جامع از چهار محور عمده تشکیل می شود، نظام جامع طراحی، نظام جامع اجرا، نظام جامع ارزیابی و نظام جامع بهبود عملکرد، بدین معنی که ما باید یک برنامه خوب را طراحی کنیم سپس یک مدل اجرایی داشته باشیم و پس از اجرا یا در حین اجرا با نظام جامع ارزیابی آن برنامه را ارزیابی کنیم و بعد از ارزیابی و بر مبنای ارزیابی انجام شده نظام جامع بهبود عملکرد داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: ارزیابی کارایی فعالیت ها و اقدامات و ارزیابی اثر بخشی یعنی میزان دسترسی به اهداف که به خصوص برای ارزیابی اثر بخشی به نظام شاخص نیازمندیم که به شدت از این جهت نظام برنامه ریزی ما در فقر به سرمی برد و باید این خصیصه جبران شود تا بر آن مبنا بهبود عملکرد در برنامه ریزی را شاهد باشیم و بر آن اساس برخی برنامه ها جنبه تمدیدی، برخی جنبه تاسیسی، گروهی جنبه تعطیلی و توفیقی و برخی دیگر به شکل تعدیلی، تکمیلی و تلفیقی در نظام برنامه ریزی مورد توجه قرار گیرند.

رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور افزود: پنجمین نکته مهم اینکه برای استان ها نیز باید در برنامه ریزی چشم انداز روشن مشخص شود و برش های استانی شکل گیرد و البته این برش های استانی در سه قالب برنامه های الزامی، برنامه های تجویزی و برنامه های نیمه تجویزی به استان ها ابلاغ و با تک تک استانها تفاهم نامه منعقد شود.

وی ششمین محور مورد تاکید مشارکت محور بودن برنامه ها را با رویکرد تقاضا محوری و نیازسنجی از قاعده به راس عنوان کرد و اظهار داشت: بنابراین از نظام جامع تصمیم گیری و برنامه ریزی از مدرسه تا ستاد که قبلا به تصویب رسیده است و شیوه نامه آن به زودی ابلاغ خواهد شد و نیز پارلمان مشورتی مجازی فرهنگیان به عنوان اولین موضوع استفاده شود و برنامه سال ۹۸ برای نقد و ارزیابی و ارائه به همه مدیران و فرهنگیان در حوزه استثنایی با رویکرد مشارکت تقاضا محور دریافت و لحاظ شود.

حسینی گفت: هفتمین محور مورد توجه در نظام برنامه ریزی تمرکز بر تعلیم و تربیت تمام ساحتی و برنامه تمام ساحتی است.برنامه باید تمام ساحت های تعلیم و تربیت و به خصوص ارزیابی تمام ساحتی را نشانه گیری کند؛ زیرا برنامه ریزی تک ساحتی که موجب نگرش ها و نگاه های یک بعدی می شود و باید به شدت از آن پرهیز شود.

وی ادامه داد: هشتمین محور نظام برنامه‌ریزی توجه و تمرکز بر تکنیک‌ها و مدل‌های شناخته شده برنامه‌ریزی است که داشتن چشم‌انداز شوق‌انگیز و روشن در کل سازمان و معاونت‌ها و واحدها به شکل ملموس، محسوس، برانگیزاننده، قابل اندازه گیری و عینی، ترسیم اهداف کلان، تدوین و ترسیم استراتژی یا راهبردهای سازمانی، اهداف عملیاتی که خصوصیاتی چون مشخص بودن اهداف، قابل اندازه گیری و تحقق پذیر بودن و زمان داشتن از ویژگی‌های آن است را دارا باشد و تدوین برنامه‌ها و سپس اقدامات و فعالیت‌ها را در برداشته باشد.

حسینی گفت: به طور کلی خصوصیات برنامه خوب را باید مبتنی بر واقعی بودن برنامه، مبتنی بر داده و یافته، دانش بنیاد، تقاضا محور، هوشمند و توافق پذیری را برشمرد که در نظام برنامه ریزی سازمان باید مورد توجه همکاران  قرار گیرد.

برچسب‌ها سید جواد حسینی وزارت آموزش و پرورش مدارس استثنایی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سید جواد حسینی وزارت آموزش و پرورش مدارس استثنایی سید جواد حسینی وزارت آموزش و پرورش مدارس استثنایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۱۰۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۵۰۰ میلیارد تومان به آموزش و پرورش بوشهر اختصاص یافت

مدیرکل آموزش و پروش استان بوشهر با اشاره به توسعه زیرساخت‌ها در بخش‌های مختلف این مجموعه گفت: در این عرصه ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به آموزش و پرورش استان بوشهر تخصیص یافته است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، علی موحدی صبح امروز در همایش تجلیل از معلمان شهر عالیشهر بوشهر با گرامیداشت هفته معلم با بیان اینکه اگر سایه معلم بلند باشد همه در سایه آن آسایش خواهند یافت اظهار داشت: سخنان مقام معظم رهبری به نگرش بعضی‌ها که دستگاه تعلیم و تربیت را مصرفی می‌دانند، خط بطلان قرمز کشید و فرمودند که دستگاه تعلیم و تربیت تولیدی است که کار آن تولید نیروی انسانی برای جامعه است.

وی با تأکید بر اینکه نظام تعلیم و تربیت پای کار نظام است اضافه کرد: نظام تعلیم و تربیت پای کار نظام اسلامی ایران است و همه نیز باید پای کار معلم باشند.

موحدی از حمایت‌های همه جانبه استاندار از آموزش و پرورش استان قدردانی کرد و ادامه داد: نامگذاری امسال استان به نام آموزش و پرورش توسط استاندار در راستای پای کار آوردن همه ظرفیت‌ها برای تحقق این امر است و در این زمینه برای توسعه زیرساخت‌ها در بخش‌های مختلف این مجموعه 2 هزار و 500 میلیارد تومان به آموزش و پرورش استان بوشهر تخصیص یافته است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر با برشمردن کارهای بزرگ‌ آموزش و پرورش دولت مردمی آیت‌الله رئیسی، تصریح کرد: دولت مردمی حضرت آیت‌الله رئیسی کارهای بزرگی انجام داده که از جمله آنها شرکت افزون بر 15 هزار و 500 نفر در رتبه‌بندی است.

وی نوسازی ناوگان خودرویی، ایجاد خوابگاه دانش‌آموزی و توسعه زیرساخت فضاهای ورزشی و توزیع اقلام تجهیزات آموزشی مدارس را از دیگر طرح‌ها دانست و افزود: امسال تحول مهم و شگرف در عرصه مختلف آموزش و پرورش از جمله استخدام معلمان در مقاطع مختلف تحصیلی ایجاد می‌‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر مأموریت آموزش و پرورش را تکریم معلم دانست و گفت: مأموریت آموزش و پرورش تکریم و تعظیم معلم و پاسداشت آن است.

موحدی با بیان اینکه کسب رتبه‌های آموزش و پرورش استان همه مرهون زحمات معلمان است خاطرنشان کرد: رتبه‌‌های دو رقمی و سه رقمی کنکور و مدال‌های المپیاد، رتبه ششم در بین 32 استان و هر پیشرفت و دستاوردی که در نظام تعلیم و تربیت صورت می‌پذیرد همه مدیون و مرهون معلمان است.

معلم به‌عنوان زیرساخت توسعه و پیشرفت هر جامعه‌ای محسوب می‌شود

در این مراسم شهردار عالیشهر ضمن تبریک هفته معلم و تجلیل از خدمات این قشر زحمتکش گفت: معلم به‌عنوان زیرساخت توسعه و پیشرفت هر جامعه‌ای محسوب می‌شود و از منزلت و جایگاه مهمی برخوردار است.

حسین محمدی رسیدن به کمال و پیشرفت هر فرد را از آموزش و پرورش دانست و بیان کرد: حل مشکلات آموزش و پرورش یک اصل مهم و تاثیرگذار در پیشرفت جامعه است و در این راستا از هیچ کوششی در رفع مشکلات آموزش و پرورش فروگذاری نمی‌شود.

مقام معلم از چنان جایگاه رفیع برخوردار است

رئیس شورای اسلامی شهر عالیشهر هم با تبریک هفته معلم اضافه کرد : مقام معلم از چنان جایگاه رفیع برخوردار است که هر آزاده و اندیشمند، خود را مدیون تلاش‌های معلم می‌داند.

عبدل حیدرزاده بیان کرد: توسعه زیرساخت‌های آموزشی، ورزشی، رفاهی و عمرانی در عالیشهر مورد توجه ویژه قرار دارد.

تجلیل از 400 معلم عالیشهر بوشهر

در این آیین از 400 معلم مشغول به خدمت در مدارس دولتی و غیردولتی شهر عالیشهر تجلیل شد.

انتهای پیام/190

 

دیگر خبرها

  • فرهنگ‌سازی با برنامه‌ریزی آموزش و پرورش انجام شود
  • انتصاب مدیرکل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش
  • طلافروشان، معترضان همیشگی شفافیت
  • ۴۰ هزار میلیارد تومان به بدنه آموزش و پرورش اعتبار تزریق شده است
  • عدم استفاده بهینه از منابع موجب کاهش بهره وری در دانشگاهها می‌شود
  • ۲۵۰۰ میلیارد تومان به آموزش و پرورش بوشهر اختصاص یافت
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • خبرهای خوش برای معلمان/ باباهای مدرسه ساماندهی می شوند
  • خبرهای خوش برای معلمان/ یاباهای مدرسه ساماندهی می شوند
  • سند تحول آموزش و پرورش، نیازمند تحول